BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

BAKGEM'in öğrencileri %90 başarılı oldu

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in desteğiyle kurulan BAKGEM'e devam eden öğrencilerin %90'ı üniversiteye yerleşti

Abone ol

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in desteğiyle üniversite hazırlık kursuna gitme olanağı bulamayan öğrencilere yönelik ücretsiz düzenlenen destek eğitim programına katılan 45 öğrencinin 40’ı üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına kayıt olma hakkı kazandılar.

 

BAKGEM(Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi)’de gerçekleştirilen programa katılan öğrencilerin başarılarının çok anlamlı olduğunu  belirten BAKGEM Başkanı Kenan Zülaloğlu,” Bakırköy Belediye Başkanımız Ateş Ünal Erzen’in desteğiyle 2009-2010 eğitim yılında  başlattığımız üniversite giriş sınavlarına yönelik  destek eğitim programımıza lise 3 dahil toplam 110 öğrenci katıldı. Birinci basamak sınavında %100 başarı sağlayarak Lisans Yerleştirme Sınavına  giren  45 öğrencimizden de 40’ı  üniversitelerimizin lisans ve ön lisans programlarına girmeye hak kazanarak %90 başarı kazandılar. Bu öğrencilerimizden bazılarının İTÜ,Galatasaray Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi,Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi ülkemizin seçkin üniversitelerini kazanmaları bizleri gururlandırmıştır.Kayıt hakkı kazanamamış 5 öğrencimizin de ek yerleştirme sonucu bir programa yerleştirilebileceğini de düşünüyorum.Bazıları gönüllü 11 öğretmenimizle gençlerimize ışık tutmaya çalıştık.  ”şeklinde konuştu.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de yaptığı açıklamada,”BAKGEM’in %90’lık başarısı beni de gururlandırdı. 2010-2011 eğitim yılı içi yeni bir yer tuttuk ve merkezimizin kapasitesini 450’ye çıkaracağız. Maddi olanaksızlıklar yüzünden dershaneye gidilememesini ve o gencimizin hayatının etkilenmesini kabul edemiyorum. Bu yüzden bu örnek çalışmaya tüm desteğimizi artırarak vermeye devam edeceğiz. Bu çalışmanın başka ilçelere de örnek olmasını diliyorum .İstendiğinde ülkemizin her köşesinde bu çalışma sürdürülebilir. Parası olmadığı için kursa gidemeyen 1 tane bile gencimiz kalmasın.”dedi.

 

Öte yandan BAKGEM hakkında bilgi almak isteyen gençlerin 572 89 55 numaralı telefona başvurabilecekleri bildirildi.