BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

Sahte ruhsatta 25 tutuklama

İzmir merkezli olarak 26 ilde düzenlenen operasyonda "sahte araç ruhsatı düzenledikleri" iddiasıyla savcılığa sevk edilen 29 kişiden 25'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Abone ol

İzmir merkezli olarak 26 ilde düzenlenen operasyonda "sahte araç ruhsatı düzenledikleri" iddiasıyla savcılığa sevk edilen 29 kişiden 25'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda İzmir merkezli 26 ilde düzenlenen sahte fenni muayene ve araç ruhsatı operasyonunda gözaltına alınan 29 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan zanlılar mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, 29 kişiden 25'i hakkında tutuklama kararı verdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Bornova ilçesi Işıkkent semtinde bulunan tır garajında faaliyet gösteren bir suç örgütünün, şehirlerarası nakliye yapan bazı TIR ve kamyon şoförlerine para karşılığında sahte fenni muayene raporları düzenleyip sahte ruhsat yaptığını belirlemişti.

Yaklaşık 6 ay süren teknik takibin ardından İzmir merkez olmak üzere Adana, Aksaray, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecek, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta toplam 259 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bunlardan 230'u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 29 zanlı "örgüt kurmak ve üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgütlü olarak resmî belgede sahtecilik, sahte araç vizesi yapmak, sahte araç ruhsatı ve sahte sürücü belgesi düzenlemek, mal ve hizmet alım satımı olmaksızın sahte fatura düzenlemek" iddialarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edilmişti.