BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  GÜNCEL

Ankarada akıllara zarar olay

Ankara’nın Haymana İlçesi'nde, yıldırım düşmesi sonucu 180 koyun, 4 keçi ve 2 köpek telef oldu.

Abone ol

Ankara’nın Haymana İlçesi'nde, yıldırım düşmesi sonucu 180 koyun, 4 keçi ve 2 köpek telef oldu. Korkudan bayılıp eşeğin üzerinden düşen 11 yaşındaki Mehmet Can Süzer ise hastanede tedavi altına alındı.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında, Evliyafakı Köyü Çaldağı mevkiinde, köylülere ait koyunları otlatan Sezgin Yüzer ile 11 yaşındaki yeğeni Mehmet Can Yüzer aniden başlayan yağmurdan korumak için hayvanları bir araya toplamaya çalışırken bölgeye yıldırım düştü. Sürünün köye dönüşü sırasında meydana gelen olayda, Çaldağı Köyü'nden Halit Yüzer, Ramazan Akışık, Arapşıh Yüzer, Sezai Yüzer ve Cemal Çakır’a ait 180 koyun ile 4 keçi ve 2 köpek telef oldu.
Okuldan erken çıkıp, hayvan otlatan amcası Sezgin Süzer'e yardım etmek için yanına giden Mehmet Can Yüzer ise korkudan bayılıp eşeğin üzerinden düştü.
Sürüsü telef olan, yeğeni ise yerde baygın yatan Sezgin Yüzer, durumu köydekilere bildirdi. Olay yerine gelen köy muhtarı Mehmet Kemal Karaduman, bayılan çocuğu Polatlı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavisi yapılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Muhtar Karaduman, “Köyün ortak sürüsünün bu şekilde telef olmasına üzüldük ama can kaybının olmaması bizi sevindirdi” dedi.

Olay yerinde inceleme yapan jandarma koyunları teker teker sayıp, tutanak tuttu. Çaldağ mevkiine gelen köylüler, gece yarısına kadar devam eden sayımı üzüntüyle izledi. Maddi zararın yaklaşık 60 bin TL olduğu tahmin ediliyor.