BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu çocuğa meteor çarptı

14 yaşındaki çocuk gökyüzünden gelen ateş topunu gördü. Saatte 50 bin hızla gelen meteor çocuğa çarptı. Korkunç bir ses çıktı.

Abone ol

Almanya'da 14 yaşındaki bir çocuğa saatte 50 bin kilometre hızla giden bir meteor çarptı. Şanslı delikanlı bu ilginç kazadan küçük sıyrıklarla kurtuldu. 

IŞIK TOPU GÖRDÜ

Daily Mail'in haberine göre; Almanya'nın Essen kentinde yaşayan Gerrit Blank isimli bir çocuk, okuldan eve dönerken gökyüzünden kendisine doğru gelmekte olan bir ışık topu gördüğünü söylüyor.

ATEŞ TOPU ELİNE ÇAPRTI

Bir kaya parçasını andıran kızgın ateş rengindeki ışık topunun eline çarptığını belirten 14 yaşındaki Gerrit, "Eğer geriye çekilmeseydim ya da fark etmeseydim, yüzüme çarpması muhtemeldi" açıklamasında bulunuyor.

MİLYONDA BİR İHTİMAL

[PAGE]

MİLYONDA BİR İHTİMAL

Milyonda bir gerçekleşmesi mümkün olan bu olay sonrasında ucuz kurtulan genç adam, elinde neredeyse 7 santimetrelik bir yara oluştuğunu gösteriyor.

"İlk bakışta kocaman, ışık saçan bir topun üzerime üzerime geldiğini gördüm. Meteorun yere düştüğü an sanki şimşek çaktı. O kadar güçlü ve o kadar sesliydi!"

KORKUNÇ BİR SES ÇIKTI

Gerrit, meteorun düşmesiyle birlikte korkunç bir ses çıktığını anlatırken, olaydan birkaç saat sonra bile duyma sıkıntısı yaşadığını, sesin çok etkili olduğunu sözlerine ekliyor.

BEZELYE TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNDE

Almanya'nın Essen kentinde düşen bezelye tanesi büyüklüğündeki göktaşı üzerinde bilim adamları da araştırma yapmaya başladı. Walter Hohmann Gözlemevi'nden Ansgar Kortem, bir kaya parçasını andıran bu şeyin, gerçek bir meteorit olduğunu ve bilim adamlarıyla koleksiyoncular için bu parçanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Daha önce 1954 yılında ABD'nin Alabama eyaletinde de yine buna benzer bir olay meydana gelmiş ve Gerrit gibi ismi belirtilmeyen bkişi de ucuz kurtulmuştu. (Gazeteport)