BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İzmirde sahte doktor baskını

İzmir merkezli olarak 26 ilde eş zamanlı düzenlenen “sahte fenni muayene” operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 25 kişi tutuklandı.

Abone ol

İzmir merkezli olarak 26 ilde eş zamanlı düzenlenen “sahte fenni muayene” operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 25 kişi tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda gözaltına alınan 25 kişi, “örgüt kurmak ve üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgütlü olarak resmi belgede sahtecilik, sahte araç vizesi yapmak, sahte araç ruhsatı ve sahte sürücü belgesi düzenlemek, mal ve hizmet alım satımı olmaksızın sahte fatura düzenlemek” iddialarıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 4 kişi serbest bırakıldı.

OLAY

Bornova ilçesi Işıkkent semtindeki TIR garajında faaliyet gösteren bir suç örgütünün, şehirler arası nakliye yapan bazı TIR ve kamyon şoförlerine para karşılığında sahte fenni muayene raporları düzenleyip, sahte ruhsat hazırladığı ihbarı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 ay süren takibin ardından, 26 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 259 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 29'u İzmir Adliyesine sevk edilmişti.

Operasyonda, 179 araç ruhsatı, “Emniyet Genel Müdürlüğü” ibaresi bulunan 145 sahte hologram, 276 TUVTÜRK hologramı, çok sayıda fatura ve sevk irsaliyesi ele geçirilmişti.