BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sahte polise Jandarma baskını

Adana'da kendilerini polis olarak tanıtarak piyasaya sahte para süren, gasp ve soygun yapan 3 kişi yakalandı.

Abone ol

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendilerin polis olarak tanıtarak, gasp ve soygun olayları gerçekleştirdikleri belirlenen ve piyasaya sahte para süren, liderliğini Ali D.'nin yaptığı iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Yapılan çalışmalarda, çete üyeleri İsmail Ö., Servet K. ve Mehmet Ö. gözaltına alındı. Suç örgütünün lideri Ali D.'nin firarda olduğu belirtildi. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada sahte 46 adet 50 YTL'lik, 31 adet de 20 YTL'lik banknot, bir tabanca, 46 mermi, polis yeleği, siren lambası, kar maskesi, kelepçe, bıçak ve suçta kullanılan otomobil ele geçirildi.

Suç örgütünün, toptancılar sitesinde mal yükleyen kamyonları takip ederek yolda gasp ettiği, daha sonra Ankara'da malları satarak aracı bırakıp kaçtıkları kaydedildi. Bunun yanında bayramı fırsat bilen örgüt üyelerinin piyasaya sahte para sürdüğü belirtildi. Örgütün lideri konumunda olan Ali D.'nin güvenlik görevlisi olduğu ve işten atıldığı öğrenilirken, daha önce de gasptan sabıkalı olduğu, ayrıca silah kaçakçılığından dolayı yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

İfadeleri alınan şüpheliler, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildi. (CİHAN)