BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

Sahte kredi çetesi yakayı ele verdi!

Bankalara kredi talebinde bulunan işsiz vatandaşlara sahte iş belgeleri düzenleyerek haksız kazanç sağlayan çete çökertildi.

Abone ol

Yankesicilik ve Büro Amirliğine gelen bir ihbar üzerine Güven Timleri harekete geçti. Çete mağdurlarından Ferhat K.’nın şikayeti üzerine inceleme başlatan ekipler, çetenin çalışmadıkları için bankalardan kredi alamayan vatandaşlara sahte iş belgeleri düzenleyerek kredi çekmeleri sağladıklarını belirledi.

Çete üyelerinden Kerem F.(42) , Abdulhalik Y.(32) ve Ç.A(34) Yankesicilik ve Büro Amirliği ve Güven Timleri’nin ortak çalışması sonucunda yakalandı.

Düzenledikleri sahte evraklarla işsiz vatandaşların kredi çekmelerini sağlayan çete, çektirdikleri kredi başına yüzde 20 ile yüzde 40 arasında komisyon aldığı ortaya çıktı. İşsiz oldukları için kredi talepleri reddedilen vatandaşların çetenin ağına düştüğü ifade edildi. Çete üyeleri Kerem F. ve Abdulhalik Y.’nin Sirkeci’de bir bankada çalıştığı tespit edilen Ç.A ile bağlantısı olduğu belirtildi. Kerem F. ve Abdulhalik Y.’nin hazırladığı sahte evrakları Ç.A’ya gönderdiği ve Ç.A’nın da işsiz vatandaşların kredi almalarında kolaylık sağladığı iddia edildi.
Emniyette ifade veren Ç.A., “Kerem F.’yi emlakçı olarak tanıdım. Şubemize sürekli olarak gelip giden bir kişiydi. İşsiz vatandaşlara düzenledikleri sahte evraklarla kredi kolaylığı sağlamam söz konusu değildir” dedi. Kerem F. ve Abdulhalik Y.’nin benzeri yöntemle 40 kişiye kredi çektirerek haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Kerem F. ve Abdulhalik Y. tutuklanırken, Ç.A ise serbest bırakıldı.