BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Polis vatandaştan yardım istedi

Giresun Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan tefecilere karşı sürdürülen mücadeleye destek vermelerini istedi

Abone ol

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da tefecilik yaptıkları belirlenen T.S., Ş.Y. ve S.Ç. isimli şahısların yapılan operasyonda gözaltına alındıkları belirtildi. Şahıslarla birlikte 5 adet tapu belgesi, 80 boş senet, tabanca, 80 fişek, 2 şarjör ve 2 alacak durumunu gösterir kâğıt ele geçirildiği kaydedildi.

Toplumun kanını emen tefecilere karşı etkin mücadele edildiği ve Giresun halkının da bu mücadeleye destek vermesi istenen açıklamada, "Yapılan kontrolsüz harcamalar, kredi kartı borçları, fiyatlardaki dalgalanmalar, acil para ihtiyaçları, kredi teminindeki zorluklar, ağır borç yükü altına girmek, bankalara borcunu ödeyememek, nakit para ihtiyacı tefecilere yönelinmesine yol açıyor ve bu suçun artmasında etkili oluyor. Oldukça yüksek komisyonlar isteyen tefeciler vatandaşlarımızın adeta kanını emiyor. Ne yazık ki günü veya o anki durumu kurtarmak için cazip gibi görünen bu seçim, sonrasında vatandaşlarımızın ve ailelerinin büyük mağduriyetlerine yol açmaktadır." denildi.

Tefeciliğin ülke ekonomisine ve vergi gelirlerine büyük zarar verdiği hatırlatılan açıklamada, "Tehdit cebir ve şiddet yoluyla toplumu tehdit eden organize suç örgütlerince kazanç kapısı olarak görülüyor. Tefecilerden alınan borçların ödenmemesi nedeniyle aile kurumu bundan olumsuz etkileniyor. Boşanmalar yaşanıyor, hatta intiharlara yol açıyor. Toplumdaki huzur ve güven ortamını ise tehdit ediyor. Vatandaşlarımızın tefecilik yapan bu kişilerden şikâyetçi olmaları ve şikayetlerinin arkasında durarak, şikayetlerinde ısrarcı olmaları sonucunda gerek Emniyet Müdürlüğümüz gerekse yetkili diğer kamu kuruluşları bu kişiler hakkında gerekli işlemleri yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecektir." ifadelerine yer verildi.