BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin koalisyon için adres gösterdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, az da olsa CHP ile koalisyon kurma ihtimallerinin olduğunu söyledi.

Abone ol
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, erken seçimi arzu etmediklerini; ancak şu anda sadece CHP ile koalisyon kurma ihtimalinin olduğu, bunun da çok az olduğunu söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 45 gün içerisinde bir hükümet kurulamaz veya kurulur da güven oyu alamaz ise Cumhurbaşkanı'nın TBMM Başkanı'na danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verebileceğini söyledi. Böyle bir durumu arzu etmediklerini ifade eden Şahin, CHP ile azda olsa koalisyon kurma ihtimallerinin olduğunu kaydetti.

"SORUMLULUKTAN KAÇIYORLAR"
 
Koalisyon hükümeti için bir ortak aradıklarını, CHP ve MHP’nin yanısıra koalisyon yapmayı düşünmedikleri HDP'yi de ziyaret ettiklerini söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

"Parlamentoda grubu bulunan bir siyasi partidir, vatandaşlar ona da oy vermişlerdir. Nezaket ziyareti çerçevesinde onlara da gittik. 'Partinin çıkarı mı, ülkenin çıkarı mı? Partimin bu koalisyon içerisinde olursa bundan zararı mı olur, faydası mı olur? Gelecek seçimlerde koalisyona girmezsem avantajım mı olur?' Bunları düşünecek zaman değildir.

Ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin önüne alamazsak bu ülkede milletin vermiş olduğu oya layık değiliz demektir. Hiçbir siyasi parti ve genel başkanı 'ben bu işte yokum' diyemez. Eğer görev ve sorumluluk düşüyorsa, 'ben kaçacağım' diyemez. Bazı siyasi partiler maalesef böyle bir tavır sergiliyorlar, sorumluluktan kaçıyorlar. Biz AK Parti olarak gerçekten büyük bir samimiyetle ülke hükümetsiz kalmasın düşüncesiyle bir koalisyon hükümeti kurmak için samimi bir çalışma ortaya koyuyoruz. Umuyorum ki bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur."