BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  POLİTİKA

Şahin faturayı gazetecilere çıkardı!

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazetecilerle ilgili konuştu.

Abone ol

TBMM Başkanı Şahin, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasından rahatsızlığını dile getirdi ve "Yasaların gereği" dedi. Şahin, gazetecilerin kendi meslektaşlarına da dönüp baksın" dedi. 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den Ergenekon soruşturmasında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'la ilgili yeni bir değerlendirme geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Şahin şu açıklamayı yaptı:

''Doğrusu ülkemde cezaevlerinin bomboş olmasını arzu ederim. Cezaevlerinde hiçbir tutuklu ve hükümlü olmasın arzu ederim. Özellikle hiçbir basın mensubunun, hiçbir yazarın, çizerin hakkında soruşturma açılmadığı ve tutuklanmadığı, davalara muhatap olmadığı bir ülke olmasını arzu ederim.

Ama Türkiye'de yasalar var, yasaları uygulamakla görevli merciler var. Bunlar görevlerini yapıyor. Yapmak durumundalar. Ben de TBMM Başkanı olarak tartışmaları takip ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın açıklamalarını ben de okudum. Ülkemizin AB ile müzakere sürecinde olduğu bir dönemde gazetecilerin tutuklanması sebebiyle tartışılmasından rahatsızlık duyuyorum.Peki kabahat kimde? Yasalarımızda mı? Yasalarımızı yeni değiştirdik. TCK ve diğer yasaları Türkiye Avrupa Birliği ile uyum bağlamında yeni Meclis'ten çıkardı.

Kabahat bu yasaları uygulayan hakim ve savcılarımızda mı? Onların acemiliklerinde mi? Yoksa onların önyargılarında mı? Şimdi en kıdemlisinin 20 yıllık hakim ve savcı olduğunu bildiğimiz özel yetkili hakim ve savcılarımız işlerini bilmiyorlar mı acaba? Yoksa onlar gazetecilere karşı kasıtlı mı? İddianame bir davaya dönüşür, mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra ancak hangi iddialarla tutuklandıklarını öğrenebiliriz.

Ben bu arkadaşlarımızın suçlu olduğunu iddia etmiyorum, edemem çünkü hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı oluncaya kadar herkes masumdur. Ama hangi gerekçelerle bu arkadaşlarımız tutuklandı, bunu bilmiyoruz. Şu anda sadece bu arkadaşlarımızın mevcut hallerini değerlendirerek yorumlar yapıyoruz."