BIST 10.151
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.441,93
HABER /  DÜNYA

Sağlık Bakanlığı’ndan medya açıklaması

Sağlık Bakanlığı, şiddete uğrayan personelin basından gizlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, medyanın bilinç ve farkı...

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, şiddete uğrayan personelin basından gizlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, medyanın bilinç ve farkındalık oluşturacak şekilde haber yapılmasına özen göstermesi gerektiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından, Kamu Hastaneleri Kurumu’nca hazırlanan bir genelgeden hareketle “sağlık personeli ve hastanelerin yaşanan şiddet vakaları ile ilgili medya organlarına bilgi vermemesinin istendiği” belirtilen haberlere ilişkin basın açıklaması yapıldı. Haberlerde iddia edildiği gibi şiddete uğrayan personelin basından gizlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.
İlgili genelgeyle adli koruma ve inceleme mercilerine intikal eden ve adli vaka niteliği taşıyan dosyalarda gizlilik ve mahremiyet ilkesine uyulmasının istendiği belirtilerek, “Sağlık çalışanlarımızın fiziksel veya psikolojik şiddete uğradığını görüntüleyen hastane güvenlik kayıtlarının adli merciler dışında kimse ile paylaşılmaması istenmiştir. Zira bu görüntüler şiddete uğrayan sağlık personelinin ailesi ve yakınları tarafından da izlenmektedir. Çalıştıkları kurumlar ve isimleri açıklanan, fotoğrafları ve görüntüleri yayınlanan mağdur sağlık personelimizin bu bilgilerin basın ile paylaşılmamasını istemek en doğal hakkıdır” denildi.
Açıklamada medyada şiddetin sıklıkla yer almasının toplumda şiddetin artmasında önemli bir faktör olduğuna işaret edilerek, “Bu noktada değerli basınımızdan istediğimiz kamuoyunda bir bilinç ve farkındalık oluşturacak şekilde haber yapılmasına özen gösterilmesidir” ifadesi kullanıldı.
(İHA)