BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  POLİTİKA

Sağlık bakanı asıl şimdi hapı yuttu!

Domuz gribi tartışmasında hız kesilmiyor. Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hükümete ve Akdağ'a yine yüklendi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
MHP’li eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş domuz gribi konusunda hükümete yönelik sert eleştirilerini sürdürdü. Domuz gribi aşılarının elde kaldığını söyleyen Durmuş, “Rezil oldular. Olta atıldı, yemi kaptılar. zokayı yuttular” diye çıkıştı.

AŞILAR ELDE KALDI
Dünya Sağlık Örgütü Başkanının aşı olmadığını açıklaması, ardından dünyanın en saygın akademik kurumlarından Harvard Üniversitesi uzmanlarının domuz gribi salgınının abartılıdığı yönündeki sözleriyle birlikte dünyanın pek çok ülkesinde domuz gribi aşılarının elde kaldığı ortaya çıktı.

Türkiye’de de 40 milyonun üzerinde aşı siparişi yapıldı, ancak aşılama oranları yüzde 7’lerde kaldı.

DURMUŞ: "UYARDIM DİNLEMEDİLER"
Türkiye’de domuz gribi aşısıyla ilgili Sağlık Bakanlığını başından itibaren, uyaran ve zaman zaman sert bir üslupla eleştiren eski Sağlık Bakanı Durmuş yaşanan son süreci İNTERNETHABER’e değerlendirdi. Durmuş şunları söyledi:

Biz mevsimsel gripten daha az zararlı olduğunu söyledik. Aşının daha zararlı olduğuna dikkat çektik. Yapmayın dedik. Bütün dünya yapmadı, ama bizimkiler her gün yalan yanlış ceplerine doldurdukları paralarla aşı propagandası yaptılar. Sonuç. Rezil oldular."

Dünyanın pek çok ülkesinde domuz gribi salgınıyla ilgili önlem alındığını ancak Türkiye’deki kadar televizyonlarda bangır bangır bağırılmadığına dikkat çeken Durmuş mevcut durumu ilginç bir örnekle açıkladı.

ZOKAYI YUTTULAR
Durmuş, “Birileri yem attı. Yemin içinde olta olduğunu görmeden kaptılar. Zokayı yuttular. Yapmayın, boğazınıza, genzinize kaçacak dedik, ama anlatamadık. Ama dünya temkinli yanaştı. Herkes literatürü inceledi, aşıların daha zararlı olduğunu görüp yaptırmadı. Öyle olunca da aşılar elde kaldı” dedi.

Durmuş, “Bunun bu kadar tehlikeli olmadığını bilseydik böyle bir kampanya başlatmazdık” diyen Dünya Sağlık Örgütü Başkanına da sert çıktı. “Bilmiyorsan konuşmayacaksın” diyen Durmuş, bundan sonrasının hesabının Sağlık Bakanına sorulmasını istedi.