BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  SAĞLIK

Sağlığınızın sırrı iyi bir kahvaltı yapmaktan geçiyor... Sağlıklı kahvaltıda neler tüketilmeli?

Sağlıklı beslenmenin en önemli ayaklarından biridir kahvaltı. Bu önemli öğünde özen göstermemiz gereken noktalar neler? İdeal kahvaltı nasıl olmalı? Neye mi dikkat etmek gerek? TABDER Başkanı Ayhan Ercan cevapla.tv izleyecilerine anlattı.

Abone ol

Gece geç saatte yemek yemek ve kahvaltıyı atlamak, bilinenin aksine kiloyu dengelemez. TABDER Başkanı Ayhan Ercan cevapla.tv izleyecilerine anlattı.

Sağlıklı bir kahvaltının olmazsa olmazları peynir, yumurta ve ekmektir. Ekmek çeşidi olarak çavdar, kepek, tam buğday gibi posa içeriği yüksek ekmekler tercih edilirken, peynirde yağlı ve tuzlu çeşitlerinden kaçınılmalıdır. Tost, peynirli omlet, melemen gibi sağlıklı seçimler kahvaltı sofralarını çeşitlendirmede tercih edilirken, patates kızartması, börekten uzak durulmalıdır. Bunlar gereksiz kalori alımına ve vücut yağlanmasına neden olarak pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir.

Mevsimine uygun olarak kahvaltıya eklenecek söğüş (domates, salatalık, maydanoz, biber) içerdiği C vitamini sayesinde demir emilimin artıracağından, sofralarda eksik edilmemelidir.

Özellikle çocukların çok sevdiği çikolatalı ekmekler yerine, pekmez, bal ev yapımı reçeller sağlıklı kahvaltılar için çok daha uygundur. Kış aylarının olmazsa olmazı tahin pekmez de sabah kahvaltıları için hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenektir.

Kaynak: cevapla.tv