BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  GÜNCEL

Safer ayı ne zaman başlıyor 2018 Safer ayı faziletleri ibadetleri

Hicri aylardan biri olan Safer ayı ne zaman sorusu her gün araştırılan konulardan biri. Muharrem ayından sonra gelen Safer ayı 10 Ekim'de başlayacak. Peki Safer ayında nasıl ibadet edilir, Safer ayı faziletleri nelerdir?

Abone ol

Safer ayı ne zaman başlıyor 2018, Safer ayı kaç gün sürüyor soruları vatandaşların gündeminde. Hicri aylardan biri olan Safer ayı mübarek Muharrem ayının bitmesinin ardından yani 10 Ekim'de başlayacak. Peki Safer ayı faziletleri nelerdir, Safer ayında nasıl ibadet edilir?

SAFER AYI NE ZAMAN: Hicri aylardan biri olan Safer ayında, özellikle de Safer ayının ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak dua çok makbuldür. 2018 yılı Safer ayı 10 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

SAFER AYINDA NELER YAPILMALI: Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)