BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Sadece okulda eğitime son!

Halen 30'u aşkın okulda uygulamalı olarak kullanılan Mobides Sistemi, öğrenci için sadece okulda eğitim dönemini kapatıyor. Mobides, bakın nasıl yenilikler getiriyor.

Abone ol
Öğretimde etkili ve hızlı sonuçlar alma ihtiyacı, zorunlu gelişim sağlamaktadır. Bu gelişim, eğitim ve öğretimin esas lokomotifi olan Öğretmenin emrine yeni yardımcılar vermektedir. Bunlar, göze ve kulağa hitap eden; canlı uygulamaları öğrencinin karşısına kadar getiren eğitim araçlarıdır.

Türkiye'de de eğitim, bugün açık şekilde değişim işaretleri vermektedir. Önceden değerli olan eğitim araçları, yerlerini yenilere bırakmaya başlamıştır. Bu değişim ve gelişim, öğretmenin eğitimdeki yerini değiştirmediği gibi, işlevini daha da güçlenmiştir. Artan bilgilerin ortak paylaşımı hızlanmıştır. Öğretmenin ve öğrencinin de bu ortamda bilgi merkezlerine ulaşması ve bunlardan yararlanması zorunlu hale gelmiştir.

Eğitim, çağın hızına ayak uyduramadıkça geri gidiş önlenemez. Bu hızı yakalamanın, "beyin enerjisini kullanmak" ve "bizden geçti" felsefesini terk etmekle başarılabileceği inancındayız. Bu inancımız gelişen iletişim teknolojilerinin eğitimde kullanılması ve bir üst kültüre geçilmesi hazırlıklarını yapmamızı sağlamıştır. Sonuçta uzun süren çalışmalar neticesinde Mobides Bilgisayar Destekli Görsel Eğitim Projesi Türk Eğitim Sistemine kazandırılmış, alanında en geniş eğitim projesidir.
 
Halen 30'u aşkın okulda uygulamalı olarak kullanılan Mobides Sistemi, öğrenci için sadece okulda eğitim dönemini kapatma hedefi ile; www.mobides.com ana başlığında toplanan, www.evdeokul.com (Okulda görülen derslere ait tüm müfredat özeti, Alıştırmalar, deneyler, bilgi arşivleri....), www.sorubank.com (İnternet üzerinden konu tarama testleri, ÖSS-LGS online deneme sınavları), www.odevbank.com (ödev ve konu paylaşım sistemi) sitelerini hayata geçirmiştir. Böylece öğrenci okulda gördüğü ya da kaçırdığı dersleri daha sonra evinden takip edebilecektir. Bunun yanısıra konu ile ilgili birçok çözümlü/çözümsüz alıştırma çözebilecek, testler olabilecek ve ödevleri hakkında değişik kaynaklara ulaşabilecektir (Okulundan kendisine verilen şifre ile ya da sie üzerinden yapacağı üyelik başvurusu sonucu).
 
Projelerinde ve hayallerinde sınır tanımayan Modem Bilgi Grubu, geliştirdiği bu projeleri teknoloji ile daha da destekleyerek, canlı ders anlatımlarının internetten takibi ile ilgili çalışmalarını da son aşamaya getirmiştir. Böylece "Eğitimde Çağı Yakalayın" sloganıyla yola çıkan ekibimiz, eğitimde çağı yakalamış hatta geçmiştir. Birçok AB üyesi ülkeden sistemimizi incelemeye gelen değişik düzeydeki temsilci grupları hayranlıklarını dile getirmekten çekinmemişlerdir.

                         www.mobides.com