BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

LGS sınavları için bulunmaz kaynak

Liselere Giriş Sınavı bu yıl zorunlu olacak. Bir milyon civarında öğrenciye, bu konuda sanal ortamda, hiçbir ticari kaygı taşımadan yardım edecek bir tise var: Legese.com

Abone ol

Liselere Giriş Sınavı bu yıl zorunlu olacak. Bir milyon civarında öğrenci LGS’ye girecek. Başvurular da sadece internette yapılabilecek. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler LGS ile ilgili gelişmeler konusunda yeterince bilgilendirilmedikleri için kaygılılar.

Bu konuda sanal ortamda, hiçbir ticari kaygı taşımadan yayın yapan bir site var: Legese.com.

Sınavlara hazırlık alanında tecrübeli geniş bir kadro tarafından hazırlanan legese.com, ilköğretim sonrasında yapılan sınavlara hazırlıkta öğrencilere, öğretmenlere ve velilere rehberlik hizmeti vermek amacıyla yayın yapıyor. Alanında ülkemizin ilk sitesi olan legese.com’da LGS ile ilgili her şey var.

Alanındaki pek çok başka siteye de kaynaklık eden sitede 10 kişiden oluşan uzman grubu gönüllü olarak görev yapıyor.

LGS’yi bütün boyutlarıyla tanıtan legese.com hedef kitle olarak öğrencileri, öğretmenleri ve velileri almış. Sınavlarda başarılı olabilmek için yapılması gereken etkinlikleri örnekleriyle açıklayan sitede LGS ile ilgili her türlü rehberlik bilgisi, tercih sistemi ve örnek tercihler, bilim ve teknoloji konulardaki gelişmeleri içeren haberler, LGS’de Türkiye derecesi yapmış öğrencilerle röportajlar, başarıya motive edici öyküler, sınavlara hazırlık sürecinde biraz olsun rahatlatmayı sağlayacak sayfalar, fıkra, tanıtım, oyun, sağlık ve forum gibi temel bölümler bulunmakta.

LGS ile öğrenci alan bütün okulların taban puanlarının da bulunduğu sitede müfredatlar, çalışma stratejileri, soru analizleri, planlar, istatistiki bilgiler, okul tanıtımları, puan hesaplama robotu, teknik bilgiler yer
alıyor.

Sitede “Açık Hat” adında ilginç bir hizmet de var. Bedava özel ders ve bedava rehberlik hizmeti olarak algılanabilecek bu sistemde ziyaretçiler ders veya rehberlik ile ilgili her türlü konuda soru sorabiliyorlar.

Sitede güncel eğitim haberleri de yer alıyor. 

                                www.legese.com