BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  DÜNYA

Saddamın idamına akbaba akını

Saddam'a idam cezasının verilmesinin ardından yüzlerce kişi eski başkanın celladı olmak için başvuruda bulunuyor.

Abone ol

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin hakkında Duceyl davasında verilen idam kararının temyiz mahkemesinden onanmasının ardından yüzlerce Iraklı, eski devlet başkanının celladı olmak için başvuruda bulunuyor.

Irak Başbakanlık Müşaviri Bassam El Hüseyni Amerikan ABC News kanalına yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin'in idam cezasını bizzat infaz etmek isteyenlerden her gün 8 ila 10 telefon ve 20 ila 30 elektronik posta aldığını belirterek, cellat adaylarının üst düzey hükümet yetkililerinden çaycı çocuğa kadar her türlü kesimden olduğunu kaydetti.

Cellatlık mesleğinin bulunmadığı Irak'ta hükümetin resmi olarak cellat aramadığını belirten El Hüseyni, infazcının isminin ise gizli tutulacağını, çünkü Saddam'ın infazının her gün mezhep savaşından çok sayıda kişinin öldüğü ülkede gerginliği daha da arttırabileceğini söyledi.

Irak'ta sokaklarda dolaşan spekülasyonlara göre, onama kararının üzerinden 30 gün içinde idam edilmesi beklenen Saddam Hüseyin'in cezasının infazı birkaç gün içinde gizli bir yerde yerine getirildikten sonra kamuoyuna açıklanacak.
Kimilerine göre de, infaz televizyondan canlı yayınlanacak.