BIST 10.878
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.494,93
HABER /  POLİTİKA

Sadakat mi parti disiplini mi?

Ak Parti'de sonsuz sadakat CHP'de ise parti disiplini var. Aralarındaki fark ne? Mehmet Barlas yazdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yanağını okşamasıyla gündeme oturan Sabah Başyazarı Mehmet Barlas Erdoğan'a milletvekillerinin hediye ettiği 'sonsuz sadakati' yazdı. Ahmet Hakan'ın "Varlığımız Tayyip Erdoğan'ın varlığına armağan olsun" andına tepki gösteren Hakan'a köşesinden cevap verdi.

Barlas,  sözleriyle sadakat kelimesine takan Hakan'a gönderme yaptı. Barlas, sadakat ve parti disiplininin bazı coğrafyalarda aynı anlama gelebileceğini söyledi.

Örnek olarak CHP'nin parti disiplinini gösterdi. Aynı şekilde CHP'li vekiller sadakat yerine parti disiplini kelimesini kullanarak yemin etmesi halinde ne değişeceğini sordu. CHP'li muhalif milletvekillerini hatırlattı.

Barlas sadakat kelimesini eleştirenlere de şu hatırlatmalarda bulundu:

"Bunun gibi "Fikri hür, vicdanı hür" bir kişinin sloganlara takılıp resmi ideolojinin söylemlerini papağan gibi tekrarlaması ve buna aykırı düşünce açıklayanları "Vatan haini" veya "Rejim düşmanı" diye suçlaması mümkün olabilir mi?
Veya ilke olarak "Halkçılık"ı benimsemiş bir siyasi hareketin, "Bu halka güvenilmez. Bu halk kime oy vereceğini bilmiyor" diye konuşması mümkün müdür?
Açıkçası bütün bunlar mümkündür bu coğrafyada. "Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak" hedefini gösterip, 1930'ları siyasal devr-i saadet olarak sunmak ve "10'uncu Yıl Marşı" ile 21'inci yüzyılı karşılamak da mümkündür buralarda.
Açıkçası "Sadakat" kelimesinin içeriğini daha derinine irdelediğiniz zaman, buna zıt görünen nice kavramın da, sadakatin öğeleri arasında bulunduğunu görürsünüz. "