BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Saç ekimi nasıl yapılır en avantajlı yöntem FUE

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Küçükkaya, saç ekimi nasıl yapılır, FUE yöntemi nedir? sorularına yanıt verdi.

Abone ol

Follicular Unit Extraction (FUE), en avantajlı saç ekim tekniğidir.

FUE tekniğiyle saç ekim işleminde saç kökleri hassas cihazlarla teker teker alınarak, saçın döküldüğü bölgelere yine teker teker transfer edilir. FUE tekniği ile saç ekiminde neşter kullanılmaz ve dikiş atılmaz.

SAÇ EKİMİ FUE YÖNTEMİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

FUE tekniğiyle saç ekiminde lokal anestezi uygulanarak saç kökünün alınacağı ve ekileceği bölgeler uyuşturulur. FUE motoru denilen ince uçlu mikromotor cihazı kullanılarak saç ekim işlemi gerçekleştirilir. Mikromotor cihazlarının uçları  0,7 ya da 0,8 mm çapları arasında değişir ve iğnenin çapı kişinin saç köküne göre belirlenir. Bu cihaz sayesinde kökler hızlı bir şekilde alınarak saçsız bölgelere aynı hızla nakledilebilir.  Bir seansta bilimsel olarak alınabilecek değer  ortalama 2500-3500  arasında saç köküdür. Kişiden kişiye göre  değişmekle beraber ensedeki saç durumuna ve yapısına bağlı olarak bu sayı bazı kişilerde  4000 lere kadar da varabilmektedir.  Saçsız bölgede ekilen kök sayısı kadar saç teli çıkar. FUE tekniğiyle daha önceden yaptırılmış kötü görünümlü saç ekim ameliyatları da revize edilebilir. Ayrıca kaş ve sakal bölgesine de uygulanabilir.

FUE tekniğiyle saç ekim işleminden sonra iyileşme hızı diğer tekniklere göre çok daha hızlıdır. Hasta kısa süre içinde günlük yaşantısına ve iş hayatına dönebilir.

Saç ekiminde kullanılan mikromotor cihazının hızının çok iyi ayarlanması gerekir. Aksi takdirde saç kökleri zarar görebilir, saç köklerinin alındığı alanda bir daha saç kökü oluşmayabilir. Ayrıca bu teknikte saç köklerinin alındığı bölgeden fazla miktarda ve hatalı saç kökü alımı, o bölgenin de seyrelmesine ve kelleşmesine neden olabilir. Kalın saç teli olan insanlarda daha etkili sonuçlar alınır.

Bu yüzden saç ekimine karar verilirken  çok dikkat edilmelidir.

SAÇ EKİMİNDEN SONRA NELER OLUYOR?

FUE yöntemiyle saç ekimi işleminden 3 gün sonra saç yıkanır. İlk yıkama işleminden sonra doktorunuz durumunuza göre farklı bir tavsiyede bulunmadığı sürece 10 gün süre ile her gün yıkanmalıdır. Bu sayede köklerdeki kabuklanmalar dökülmekte ve daha iyi bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Ekilen saçlar işlemden ortalama 10 gün sonra dökülmeye başlar ve bu dökülme 1 ay kadar sürer.  3 ay sonra  yeni saçlar çıkmaya başlar. Bu süre içinde kafa derisine saç şekillendirici ve boya gibi kozmetik ürünler uygulanmamalıdır. 6 ay ile 1 yıl içinde ekilen köklerin tamamı uzamış olur. Doğal saçlarınız dökülmeye devam etse de ekilen saç kökleri dökülmez, kalıcıdır.

FUE tekniği, genel sağlık durumu yerinde olan ve nakledilecek saç köküne sahip olan herkese güvenli bir şekilde uygulanabilen hem hastaların hem de doktorların en fazla tercih ettiği bir yöntemdir. Her açıdan kalıcı ve etkili bir çözüm sunar.