BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sabri Ülker ebediyete uğurlanıyor

Dün 92 yaşında hayatını kaybeden Ülker Bisküvi’nin kurucusu Sabri Ülker, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanıyor.

Abone ol

*Cenaze namazında büyük bir kalabalık var.

*Ülker’in fabrikalarından 80 otobüs kaldırıldı. Ülker çalışanları ve Ülker’den emekli olan kişiler otobüslerle Fatih Camii’ne getirildi.

*Cenaze törenine, iş dünyası, siyeset ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. Bu isimlerden bazıları:

Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı), Binali Yıldırım (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı), Numan Kurtulmuş (HAS Parti Genel Başkanı), Hamdi Akın (Afken Holding), Nihat Özdemir (Limak Holding), Abdülkadir Konukoğlu (Sanko Holding), Yıldırım Demirören (TFF Başkanı), Ayşe Sözeri Cemal (Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı), Oltan Sungurlu (Eski Bakan), Halis Komili (TÜSİAD eski Başkanı), Tanıl Küçük (İSO Başkanı), Turgay Demirel (Basketbol Federasyonu Başkanı), Temel Kotil (THY Genel Müdürü)…

*Bakan Binali Yıldırım, Sabri Ülker’in Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük işadamlarından biri olduğunu, Türkiye’nin ihracatına önemli katkısının olduğunu söyledi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Çok sevdiğimiz bir insandı, en önemlisi kendisi, hem çalışanları hem de halk tarafından çok seviliyordu. Çok önemli bir sanayici yol göstericiydi; hepimizin başı sağolsun" dedi.

*Sabri Ülker'in cenazesi Zeytinburnu, Merkezefendi içindeki Eski Kozlu Mezarlığ'na defnedilecek.