BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mahalleyi kurbağalar bastı

Yozgat'ta bir inşaat temelinde biriken suda üreyen binlerce kurbağa yavrusu mahalleyi istila etti

Abone ol

Yozgat'ın Fatih Mahallesi'nde bir inşaatın temelinde toplanan suda üreyen kurbağalar mahalleye dağılınca vatandaşlar tedirgin oldu.

Kurbağalardan kurtulmak için çare arayan vatandaşlar, durumu belediyeye bildirdi. Belediye ilaçlama yapmasına rağmen kurbağa sayısında bir azalma olmayınca vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı.

Mahalle sakinlerinden Sultan Eliaçık, kurbağaların evin içine dahi girdiğini belirterek, 'Bir haftadır kurbağalar evlerimizi basıyor. Evimizin önündeki bahçede, caddemizde, yollarda hep kurbağa dolu. Dışarı çıkmaya çekiniyoruz. Şimdi bu kurbağalar yavru, yarın büyüyünce ne yapacağız bilemiyoruz. Çok fazla kurbağa var. Hem de karınca gibi dolu. Elimize aldığımız süpürge ile kovalıyoruz, temizliyoruz fakat yine de baş edemiyoruz. Belediye ekipleri iki defa ilaçlama yaptı fakat bu kurbağalara bir şey olmadı' dedi.

Diğer mahalle sakinleri de kurbağalardan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, 'Küçük kurbağalar mahallemizi sardı. Sabah kalktığımızda bahçemizde, evlerimizde sürekli kurbağa görüyoruz. Belediye iki defa ilaçlama yaptı fakat etkili olmadı. Her taraf kurbağa dolu. Kurbağalar şimdilik küçük, yarın büyüyünce biz ne yapacağız? Ayrıca hastalıklara sebep olur diye de korkuyoruz. Küçük çocuklarımız var, dışarıda oynuyorlar. Bir an önce buna bir çare bulunsun' diye konuştu.