BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Saatler geri alınmadı dijital saatlerinize aldanmayın!

Saatler geri alınmadı. Türkiye'de kış saati uygulaması kesin olarak kaldırıldı. Ancak akıllı telefonlar ve bilgisayarlardaki digital saatler 1 saat geri alınmış olabilir dikkat!

Abone ol

TÜRKİYE'de tarihinde ilk kez kış saati uygulamasına geçmedi. Türkiye'de saatler geri alınmadı. Kış saati uygulamasından kesin olarak vazgeçildi. Ancak sizin akıllı telefonlarınız, bilgisayarları ve tabletleriniz otomatik olarak kış saati uygulamasına geçmiş olabilir. Dijital saatlerdeki 1 saatlik fark sizi yanıltabilir. 

Türkiye kış saati uygulamasını Resmi Gazete’de yayınlanan kararla kaldırdı. Buna göre, bu yıl ve gelecek yıllarda Türkiye’de saatler geri alınmayacak. Türkiye'nin Avrupa ülkeleri ile arasındaki zaman farkı 3 saat olarak. Hem kış aylarında hem de yaz aylarında ileri saat uygulaması kullanılacak. 

TELEFONLARDA SAAT AYARI NASIL YAPILACAK?

Ancak kış saati uygulaması, akıllı telefonlarda otomatik olarak uygulamaya geçiyor. Eğer telefonunuzun 'SAAT AYARI'nı dün gece manuel yapmadıysanız kafanız karışmış olabilir. 

Yapılması gereken, Android ve iPhone işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek saatleri 1 saat ileri almak. GSM şirketleri de abonelerine, “30 Ekim tarihinde kış saati uygulamasına geçilmeyecektir. Telefonunuzdaki saat otomatik olarak geri alınabilir. Saat ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririz” diye uyarı mesajı geçti.