BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  GÜNCEL

İtalya'da çok şiddetli deprem son dakika haberleri korkutucu

İTALYA'da deprem. İtalya'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İtalya depremi sonrası gelen son dakika haberlerine göre yüksek can kaybından korkuluyor.

Abone ol

İTALYA'da 7.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Son zamanlarda depremlerle sarsılan İtalya'da bir deprem daha meydana geldi. İlk bilgilere göre merkezi İtalya'nın orta kesimleri olan 7.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bazı kaynaklara göre ise depremin şiddeti 6.6.

CEHENNEMİ GÖRDÜM

Depremde bazı binalar yıkılırken, can kaybı bildirilmedi. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor. Deprem sırasında yaşadıklarını anlatan Marco Rinaldi adında bir belediye başkanı "Her şey çöktü. Ortalığı toz bulutu kapladı. Tam bir felaketti... Ben otomobilimde uyuyordum. Cehennemi gördüm" dedi.

DEPREMİN MERKEZİ PERUGİNA

Perugia kentinin 68 kilometre doğusunda/güneydoğusunda meydana gelen depremin yerin 108 kilometre altında yaşandığı belirtildi. 

Son 48 saatte 35-40 artçı-öncü depremin meydana geldiği bölgede henüz can ve mal kaybı bilgisi paylaşılmadı.

İTALYA 4 GÜN ÖNCE DE SALLANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere 26 Ekim'de de İtalya'nın merkezinde yer alan kırsal bölgede meydana gelen ve başkent Roma'da hissedilen 5.4 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bu depremin ardından 6.4 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana gelmişti.

İLK DEPREM BİR KAÇ SANİYE SÜRDÜ

Perugia kentinin yaklaşık 66 kilometre güneydoğusunda, yerel saatle 19.11'de gerçekleşen ilk depremin, birkaç saniye sürdüğü ve herhangi bir mal ve can kaybına yol açmadığı kaydedilmişti.