BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  GÜNCEL

Saat kulesini soyan hırsız yakalandı

Küçük yaştaki zanlıların alemleri 80 liraya hurdacıya sattığını tespit eden ekipler söz konusu hurdacıdan alemleri geri teslim aldı.

Abone ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir'in simgesi Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi'nin 3 kubbesindeki bakır alemlerin çalınmasıyla ilgili harekete geçti. Ekipler bölgedeki 30 güvenlik kamerası görüntüsünde yaptıkları incelemede, alemlerin 16 Mayıs Çarşamba gecesi 03.40-03.46 saatleri arasında 3 çocuk tarafından çalındığını belirledi.

ALEMLERİ 80 LİRAYA SATMIŞ

Görüntülerden çok sayıda sabıkası bulunan D.K. (15), M.Ö. (17) ve kardeşi C.Ö. (10) olduğunu tespit eden ekipler, zanlıları gözaltına aldı. Zanlılardan D.K'nın gözaltına alınması sırasında çalıntı olduğu tespit edilen bir motosiklet de ele geçirildi. Çaldıkları alemleri 80 lira karşılığında Basmane semtindeki bir hurdacıya sattıklarını itiraf eden zanlıların, saatin akrep ve yelkovanını da çalmayı düşündüklerini, ama yüksekte olduğu için bundan vazgeçtiklerini söyledikleri öğrenildi.

HIRSIZ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Basmane semtindeki hurdacı ile temasa geçerek Bornova'daki bir hurdacı deposuna satıldığını belirleyen ekipler, burada yaptığı aramada saat kulesinin alemlerini, parçalanmış ve ezilmiş şekilde toplam 10 parça halinde buldu. Gözaltına alınan hurdacılar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Zanlılar M.Ö. ve D.K, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, diğer zanlı C.Ö. ise 12 yaşından küçük olduğu için ailesine teslim edildi.