BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,61
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nde kopmalar sürüyor

Numan Kurtulmuş'un ardından SP'deki kopuşlar hızlandı. Son olarak Şanlıurfa, Antalya ve Bursa'da kopmalar yaşandı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından taban teşkilatında sorunlar gündeme gelmeye başladı. Şanlıurfa, Antalya ve Bursa'daki teşkilatlardan istifa açıklamaları geldi.

Milli Görüş hareketinin başladığı günden bugüne Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan tarafından kale olarak nitelendirilen İnegöl'de süpriz gelişmeler yaşanıyor. Bursa'nın İnegöl İlçesi partinin Türkiye genelinde kurucular kurulunda ve genel merkez idaresinde 3 isimle temsil edilmesiyle biliniyor.

SP İnegöl İlçe Başkanlığı tüm teşkilatıyla birlikte Milli Görüş lideri Erbakan kanadında yer alma kararı aldı. Buna rağmen 21. Dönem Fazilet Partisi Bursa Milletveli, Saadet Partisi kurucular kurulu üyesi ve genel başkan yardımcısı İnegöllü Ahmet Sünnetçioğlu ve Genel Merkez İdare Amiri İnegöllü Hasan Aydın eski genel başkan Numan Kurtulmuş'un yeni siyasi hareketinde yer alacağını açıkladı.

Kurucular Kurulundaki Halil İbrahim Çamlıdere ise İnegöl teşkilatı ile birlikte hareket ederek Erbakan'a sadaketini belirtti.

Yaşanan bu süreçte Ahmet Sünnetçioğlu ve Hasan Aydın'a ilçe teşkilatı yöneticileri ve üyeleri büyük tepki gösterdi.

Sünnetçioğlu eski çalışma arkadaşlarından helallik isterken Hasan Aydın ise ben kesinlikle Numan beyle birlikyetim dedi.

SAADET PARTİSİ ANTALYA

Saadet Partisi (SP) Antalya Muratpaşa İlçesi Başkanı Ali Aktaş yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini bildirdi.

Aktaş, "Gelinen bu süreçte yüce ideallerimiz için siyaset üretmeyi kişisel taleplerin imkansızlaştırması sonucunda, Saadet Partisi'nde devam etmenin imkanı kalmamıştır. Türlü hakaretlerle desteklenen 'kovma süreci' nihayetinde bu kararı vermemizi zorunlu kılmıştır." dedi.

Aktaş, yaptığı açıklamada yeni bir siyasi oluşumun zorunlu olduğunu ifade etti. Yeni oluşumun Maneviyatçı, Yerli, Herkes için özgürlük, adalet ve refah diyen ve Antiemperyalist niteliklere sahip olacağını belirten Aktaş, "Bu yeni siyasi hareket, Milli Görüşümüzün 40 yıllık müktesebatını, 1071'den beri bu topraklarda neşvünema bulan inancımıza ait tüm değerleri taşıyacaktır." diye konuştu.