BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Evlenme vaadiyle dolandırıcılık

Manisa'da evlenme vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol

Manisa'da, ‘evlenmek vaadiyle’ dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Kuşlubahçe Semti'nde meydana gelen olayda, kuzen oldukları öğrenilen 30 yaşındaki S.C., 56 yaşındaki F.G. ile akrabaları 68 yaşındaki H.S. ve 26 yaşındaki torunu H.S. ile anlaşarak bir gazeteye torun H.S. adına ‘Evlenmek istiyorum’ şeklinde ilan verdi.

İlanı görerek kendilerini arayan 38 yaşındaki Engin Gümüş ile konuşan zanlılar telefonda randevulaştı. Önceden belirledikleri bir adreste Gümüş ile buluşan 4 zanlı, iddiaya göre alışveriş yapmak için Gümüş'ten önce 500 TL para aldı. Daha sonraki görüşmede ise torun H.S., Gümüş'e yaklaşık 3 bin TL'lik ziynet aldırdı.

Önceki gün H.S. ile buluşmak üzere randevulaşarak aralarında belirledikleri eve gelip kimseyi bulamayan Gümüş, dolandırıldığını düşünerek polise başvurdu. ‘Evlenme vaadiyle dolandırıcılık’ iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.