BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Saab Alcokey'i tanıttı

İsveç'in önde gelen otomobil üreticilerinden Saab, ilk kez 2004 yılında tanıttığı, alkollü araç kullanmayı engellemek için geliştirdiği Alcokey cihazının testlerine başladı.

Abone ol

Saab, alkollü araç kullanmayı engellemek için geliştirdiği Alcokey cihazının testlerine başladı.

İsveç'in önde gelen otomobil üreticilerinden Saab, ilk kez 2004 yılında tanıttığı Alcokey cihazının testlerine başladı.

İsveç Ulusal Yol İdaresi’nin [National Swedish Road Administration] işaret levhaları fonundan gelen bağışlar ile finanse edilen Saab, hem özel bireysel müşterileri hem de kamyon firmalarını ilgilendiren açık alan testlerini başlattı.

Cihazı bitmiş şekilde bir opsiyon olarak en geç iki yıl içinde piyasalara sunmayı hedefleyen Saab firması, Alcokey cihazını ilk olarak Saab Genel Müdürü ve Saab’ın diğer üst-düzey yöneticilerine test ettiriyor. Alınan karara göre, tüm yöneticiler, şirket otomobillerinde Alcokey bulunduracaklar.

Alcokey, yenilikçi bir çözüm olup sürücünün nefesindeki alkol oranını ölçen cihazın otomobilin anahtarı ile entegrasyonuna ve otomobilin standart motor devre kesici sisteminin kullanılmasına dayanıyor.

Alcokey, ekstra elektroniklerin ve karmaşık ayrıntılı sistemlerin üstesinden gelebildiği için, seri üretim başlayınca, müşteriye verilen fiyatın düşük tutulması sağlanacak. Ayrıca Saab, Alcokey'in Saab modellerinin çoğuna araç teslimatı öncesinde takılabilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Şu anda devam eden açık alan denemeleri; cihazın okumalarının hassas derecede doğru olması, uzun dönemli özellikler, sağlamlık, dayanıklılık gibi faktörlerin üzerinde çalışılması ile ilgili. Diğer başka bir önemli nokta da, alan denemelerine katılanların, günlük kullanımda Alcokey’i nasıl algıladıkları.

Üzerinde çalışılan en önemli nokta ise Alcokey ile ilgili ortaya çıkabilecek birtakım hile yolları. İçkili olan sürücünün adına bir başka kişinin otomobili yeniden çalıştırmak için, üfleme yapması gibi durumların nasıl engellenebileceği de merak konusu.

Kaynak: www.mynet.com