BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Rusya’yı uyardı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya’yı 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri konusunda uyardı. Biden Rusya’nın seç...

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya’yı 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri konusunda uyardı. Biden Rusya’nın seçimleri baltalaması durumunda bunun bedelini ödemesi gerektiğini belirtti.
Romanya gezisi kapsamında Biden, Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile düzenlediği basın toplantısında, “Ukrayna hükümetini ülkenin doğu ve güneyi de dâhil olmak üzere tüm bölgelerde attıkları adımlar konusunda takdir ediyoruz. Pazar günü burada da olduğu gibi Ukrayna’da seçim günü ve bu Ukraynalıların geleceklerini seçmeleri için bir şans” dedi.
Tüm ülkeleri olumlu ve istikrarlı bir ortamı teşvik etmek için güçlerini kullanmaya davet eden Biden, Ukrayna halkının Rusya’nın seçimleri baltalamasına izin vermeden özgür şekilde oy kullanması gerektiğini belirtti. Biden Rusya’nın aksi bir durumda hareket etmesi durumundaysa bunun bedelini ödemesi gerektiğini ifade etti.
Romanya Devlet Başkanı Basescu ile ABD ve NATO’nun Doğu Avrupa’daki askeri varlığını güçlendirilmesi konusunda görüştüklerini de kaydeden Biden denizde, havada ve karada gereken önlemleri alacaklarını kaydetti. Biden, Romanya gezisinin ardından Kıbrıs’a giderek KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Güney Kıbrıs Başkanı Anastasiadis’le bir araya gelecek.
(İHA)