BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

Rusya'nın 6 eyaletinde olağanüstü hal ilanı

Rusya'daki 310 barınma merkezinde yaklaşık 8 bini çocuk olmak üzere 20 binin üzerinde Ukraynalı sığınmacı kalıyor.

Abone ol

Rusya Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Vladimir Artamonov, ülkedeki altı eyalette Ukrayna'dan gelen sığınmacılar nedeniyle olağanüstü durum ilan edildiğini söyledi.

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin "Ukrayna'nın Doğusundaki Halka Yardım Komisyonu" toplantısında rapor sunan Artamonov, olağanüstü duruma geçilen bölgeler arasında Rostov, Astrahan ve Volgograd eyaletlerinin de bulunduğunu bildirdi.

Artamonov, Ukrayna'nın doğusuna yapılan insani yardımlar hakkında bilgi verirken, "Bakanlığımız tarafından şu ana kadar 800 ton insani yardım malzemesi Ukrayna'nın doğusundan gelen sığınmacılara ulaştırıldı. Ayrıca, şu an 130 ton yardım da Rostov'daki kamplara gönderiliyor" dedi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın verilerine göre, Rusya'daki 310 barınma merkezinde yaklaşık 8 bini çocuk olmak üzere 20 binin üzerinde Ukraynalı sığınmacı kalıyor. Bölgedeki olaylardan kaçarak Rusya'ya sığınmacı statüsüyle geçenlerin 40 kadar şehirde kaldığı ifade ediliyor. 

Öte yandan, Rusya'nın Rostov şehrinde Ukrayna sınırında bulunan bir kontrol noktası çalışanları güvenlik nedeniyle tahliye edildi. Rus resmi haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdiğine göre, bölgede Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında devam eden çatışmalardan dolayı kontrol noktasında çalışan gümrük görevlileri, sabah saatlerinde sınırdan iç bölgelere doğru tahliye edildi. 

Dün akşam saatlerinde Novoşahtinsk kontrol noktası çalışanlarının da yerlerinden ayrılmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Novoşahtinsk sınır kapısındaki kontrol noktasına daha önce de Ukrayna tarafından atılan bir bomba isabet etmişti. Rusya topraklarına düşen bombanın patlaması sonucu kontrol noktasında hasar meydana gelmiş, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu duruma sert tepki göstermişti.