BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,55
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Türkiye'ye Tel Rıfat açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Tel Rıfat hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kalın, "Rusya Tel Rıfat'ta PYD/YPG unsuru kalmadığını iletti, bunu teyit edeceğiz" dedi.

Abone ol

YPG'lilerin bulunduğu iddia edilen Tel Rıfat'a operasyon mu yapılacak? Afrin'den kaçan teröristlerin sığındığı ileri sürülen Tel Rıfat için ilginç bir gelişme yaşandı. Rus ve Esad yanlısı milislerin bulunduğu Tel Rıfat ile igili Moskova'dan "YPG unsuru kalmadı" açıklaması geldi.

Tel Rıfat konusunda Ruslar'ın 'YPG/PYD unsurlarının neredeyse kalmadığını' söylediğini ifade eden Kalın, "Bunu kendi kaynaklarımızdan teyit edeceğiz." diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin Tel Rıfat'a ilişkin sorusuna Kalın şu yanıtı verdi:

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ORADA DA BİR TAKIM HAREKETLER OLABİLİR:" "Tel Rıfat konusunda Rusların bize söylediği, YPG/PYD'nin kalmadığı yönünde. Biz bunları teyit edeceğiz. Emniyet tedbirlerini elden bırakmayacağız. Bu konuda Rus mevkidaşlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde orada da bir takım hareketler olabilir. "

ERDOĞAN SURİYE ZİRVESİNDE NE DEMİŞTİ?
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Suriye" konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sonrasında ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoan şunları söylemişti

"Tel Rıfat bölgesini de oraya dönecek Suriyeli kardeşlerimiz için yaşanabilir hale getirmek için Rus ve İranlı dostlarımızla birlikte ortak çalışma yürütmeye hazırız. Münbiç başta olmak üzere PYD/YPG'nin kontrolündeki tüm bölgeleri güvenli hale getirene kadar durmayacağımızı bir kez de burada tekrarlamakta fayda görüyorum."