BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Suriye'de şok YPG adımı

Rusya, Suriye'nin kuzeyinde yer alan iki bölgede YPG ile hareket edecek. PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG, Rus askerlerinin iki bölgede kendileriyle birlikte güvenliği sağlayacağını açıkladı.

Abone ol

RUS ordusuna bağlı askerler, dün Suriye'nin kuzeyinde yer alan Afrin ve Şehba bölgesinin bir kaçnoktasına konuşlandı. PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen YPG, Rus askerlerinin askeri gözlem yapacağını ve kendileri ile birlikte Şehba ve Afrin'in güvenliğini sağlacaklarını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü ve bölgedeki Kürt internet siteleri, dün Rus ordusuna bağlı askerlerin YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin elinde bulunan Şehba bölgesindeki Tel Rıfat kasabasına konuşlandığını belirtirken, bölgeye konuşlanan Rus askerlerinin görüntü ve fotoğrafları da paylaşıldı. Afrinin güney batısında yer alan Tel Rıfat kasabası, 2016 yılının Şubat ayında DSG güçleri tarafından ÖSOnun elinden alınmış, geçtiğimiz Haziran ayından itibaren ise OSÖ ve YPG arasında çatışmaların yaşandığı bir bölge olarak biliniyor.

PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen YPG ise, Rus askerlerinin bölgeye yerleşmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. YPG açıklamasında, "Askeri gözlem yapacak olan Rus güçlerinin görevi YPG birlikte Şehba ve Efrinin güvenliğini sağlamak olacaktır" denildi.