BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan şok bir karar daha! Onu da iptal etti

Rusya, Türkiye bağlantılı 19 turizm şirketinin tüzel kişi statüsünü iptal etti.

Abone ol

Rusya, Türkiye’ye yönelik uygulamaya koyduğu ek yaptırımlar paketi çerçevesinde aralarında en büyük turizm şirketlerinin bulunduğu şirketlerin lisansını iptal etti.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya’nın Türkiye bağlantılı 19 turizm şirketinin tüzel kişi statüsünü iptal etmesini, “Rusya’dan Seyahat eden vatandaşlarına büyük bir darbe. İnsanların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bir karar”şeklinde yorumladı.

19 FİRMANIN TÜZEL KİŞİ STATÜSÜ İPTAL

Rusya, Türkiye’ye yönelik uygulamaya koyduğu ek yaptırımlar paketi çerçevesinde aralarında en büyük turizm şirketleri Pegas, Aneş ve Coral’ın da bulunduğu Türkiye bağlantılı 19 firmanın tüzel kişi statüsünü iptal etmesine TÜROFED Başkanı Osman Ayık, tepki gösterdi.

'RUSYA'DAN SEYAHAT EDEN VATANDAŞLARA DARBE'

Rusya’nın yaptırımları arasında turizm şirketlerinin tüzel kişi statüsünün iptal edilmesinin beklendiğini belirten Osman Ayık, “Böyle bir şeyin yapılması bekleniyordu. Orada faaliyet gösteren turizm şirketleri sadece Türkiye ye değil bir çok ülkeye misafir gönderiyordu. Bu uygulama Rusya’dan seyahat eden vatandaşlarına büyük bir darbe. İlişkiler bir kaç sene sonra düzelse bile Rusya’dan Türkiye’ye misafir gönderecekler için korku ve tedirginlik devam edecek. İnsanların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bir karar oldu” dedi.

LİSANSINI İPTAL ETTİĞİ FİRMALAR ŞUNLAR

Rusya'nın Lisansını iptal ettiği turizm firmaları ise şöyle: Pegas Touristik, Pegasus Tours, Pegasus Kazan, Pegasus Ufa, Pegas Yekaterinburg, Pegasus Krasnodar, Pegasus Samara, Pegas- Kemerovo, Pegasus Perm, Pegasus Retail, Pegasus Khabarovsk, Bentur Moscow, Sanmar Tour, Anex Tour, Coral Travel, Attida Travel