BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.395,39
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan İran'a destek

Amerikan yönetiminin İran'a yönelik baskıları sürüyor. Rusya yönetimiyse İran'a nükleer programı sorununun çözümü için baskı yapılmasına karşı çıkıyor.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihail Kamunin, İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunların, propaganda veya çatışmalarla değil, danışmalar ve diplomatik görüşmeler yoluyla çözüleceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

Bu sorunun çözümü için diyalogun daha da artırılmasını önerdiklerini belirten Kamunin, ''baskı yapılması sonuç verici olmayacağı gibi tehlikeli ve tahmin edilemeyecek sonuçlara yol açabilir diye düşünüyorum'' dedi.

İran'ın nükleer programıyla ilgili tüm sorunların diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini kaydeden Kamunin, soruna çözümün uluslararası hukuk temelinde ve İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile güçlü işbirliğiyle bulunması gerektiğini vurguladı.

Kamunin, UAEK Yönetim Kurulu'nun yakın zamanda İran'ın hassas nükleer programları konusunda gönüllü moratoryumu askıya alma) başlatması konusunda bir kararı kabul ettiğini hatırlattı.