BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,87
ALTIN 2.383,07
HABER /  GÜNCEL

Rusyadan helikopter alınacak

Türkiye, PKK’yla mücadelesinde kullanılmak üzere, Rusya’dan savaş helikopteri almak için düğmeye bastı.

Abone ol

Türkiye, PKK’yla mücadelesinde kullanılmak üzere, Rusya’dan savaş helikopteri almak için düğmeye bastı.

Bir Türk askeri heyeti halen Rus yapımı Mi-28 helikopterlerini görmek ve Rus yetkililerle satış konusunda görüşmelerde bulunmak üzere bu ülkede temaslarda bulunuyorlar.

Askeri yetkililer, Türkiye’nin ihtiyacının karşılanması için, en az 12 yeni savaş helikopterine ihtiyaç bulunduğunu belirtiyorlar.

ABD SATMAYINCA, İBRE RUSYA’YA DÖNDÜ

Türkiye halen, terörle mücadelesinde Amerikan yapımı Cobra savaş helikopterlerini kullanıyor. Terörle mücadelede yaşanan helikopter ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye geçen ABD’den 8 kullanılmış Kobra helikopter satın almış, 12 yeni Kobra satın almak istediğini de resmen Amerikalı yetkililere bildirmişti. Ancak ABD’Den gelen yanıt, “elimizde kobra helikopter yok, dolayısıyla satamayız”oldu.

İLK İTALYAN HELİKOPTERİ 2015’TE ÜRETİLECEK

Türkiye’nin daha önce yaptığı geniş çaplı savaş helikopteri ihalesini, İtalyan Augusta şirketi kazanmıştı. İtalyanlar, 2.7 milyar dolarlık ihale sonucunda, 50 helikopteri Türkiye’de üreterek, teknoloji transferini de sağlamayı vaadetmişlerdi. Ancak ilk İtalyan savaş helikopteri, yapılan yatırımın ardından ,ancak 2015 yılında üretilebilecek.

Halen PKK ile mücadeleyi yoğun şekilde sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ise acilen yeni helikopterlere ihtiyacı var.
İşte Türk askeri heyeti, bu ihtiyacı “gece avcısı” adıyla anılan Rus MI-28 helikopterleri ile karşılamak amacıyla Rusya’da temaslarda bulunuyorlar.