BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

Rusya'da kedinin başkan olması isteniyor

Rusya'nın Barnaul kentinde yolsuzluktan bunalan vatandaş, bu kez seçimlerde bir kedinin aday gösterilmesini istiyor. İlk anketlerde Barsık adındaki kedi, tüm adayları geride bırakmayı başardı.

Abone ol

Rusya'da yolsuzluk ve adam kayırmadan bunalan halk, belediye başkanlığı seçimlerinde kediye oy vermeyi düşünüyor. Barsık adındaki kedi yerel medyanın yaptığı ankette, tüm adayları geride bırakmayı başardı.

Sibirya'nın Barnaul kentinde siyasetçilerin yolsuzluklarından ve adam kayırmasından bunalan halk, bir kedinin belediye başkanı olmasını istiyor.

Guardian gazetesinin haberine göre, Barsık adındaki kedi yerel sosyal medya ağının yaptığı ankette belediye başkanı adayı olarak tüm insanları geride bıraktı.

Yevgeni Kuznetsov adındaki bir emekli, halkın sevgilisi haline gelen Barsık'ın bu popülaritesini "insanların artık kime güveneceğini bilememesine borçlu olduğunu" söylüyor.

OYUN YÜZDE 91'İNİ ALDI

Rus sosyal medya ağı VK'nin 'Altay Online' sayfasında yapılan oylamada, Barsık şimdiye kadar kullanılan 5 bin 400'den fazla oyun yaklaşık yüzde 91'ini aldı.

Barnaul, Moskova'nın 3 bin 600 km doğusunda, Altay Dağları yakınlarında 700 bin nüfuslu bir kent.

Kentin Belediye Başkanı İgor Savintsev, belediye arazilerini yakınlarının şirketlerine satmakla suçlanmasının ardından Ağustos ayında istifa etti.