BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'da çok kritik konuk! Putin ile görüşecek ve...

RUSYA'da bugün kritik bir konuk var. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Moskova ziyaretine başladı. Kerry Putin ile biraraya gelip Türkiye'yi konuşacak.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Suriye konusunu görüşmek üzere Rusya'ya gitti. Kerry Vladimir Putin ile de biraraya gelecek. Görüşmenin konusu da Türkiye olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Moskova'da önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile biraraya geldi. İkili gerçekleştirecekleri görüşme öncesinde kameraların karşısına geçtiler.
Lavrov, Suriye'deki krizin çözüm sürecinde hâlâ bazı sorular olduğunu ve bunları bugün Kerry'yle konuşmak istediğini söyledi. "Bu süreç ABD ve Rusya'nın sürekli olarak dikkatini gerektiriyor' ' ifadelerini kullanan Lavrov, Kerry ile terörizmle mücadele konusunu da detaylı biçimde görüşeceğini belirtti.

Kerry de ülkesi ve Rusya'nın, IŞİD'in tüm ülkeler için tehdit oluşturduğu konusunda hemfikir olduğunu vurguladı. Kerry, Rusya'nın Suriye görüşmelerine önemli bir katkı sağladığını da ifade etti.

KERRY PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir görüşme gerçekleştirecek. Putin - Kerry görüşmesinde Türkiye ile yaşanan uçak krizinin de konuşulacağı öğrenildi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİ HAZIRLAYACAKLAR' 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Lavrov'la Kerry'nin bugünkü görüşmelerinde Suriye'deki hangi grupların 'terörist', hangilerinin 'ılımlı muhalif' sayılacağı konusunda anlaşmaya varmaya çalışacağını söylemişti. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan Suriye görüşmelerinde terörist grupların listesinin hazırlanması, böylece Suriye hükümetiyle yapılacak görüşmelerde hangi grupların dışlanacağının belirlenmesine karar verilmişti.

Kerry'nin bu yılki ikinci Rusya ziyareti olma özelliği taşıyan bu temas, New York'ta 18 Aralık'ta yapılması beklenen uluslararası Suriye toplantıları öncesinde gerçekleşmesi nedeniyle de önem taşıyor.