BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,03
HABER /  GÜNCEL

Dilek Doğan'ın son sözleri kamerada!

Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis Y.M.'nin silahından çıkan kurşunla evinde vurulan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Dilek Doğan'ın, vurulmadan önceki son konuşma kaydı ortaya çıktı.

Abone ol

Polis kamerasındaki kayıtta, arama sırasında evdekiler ile polis arasında geçen diyaloglar yer alıyor.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, ABD Başkonsolosluğu’na yönelik silahlı saldırıya karıştığı ileri sürülen şüpheliyi arama çalışmaları kapsamında polis, 18 Kasım 2015 akşamı İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu’daki Doğan Ailesi’nin evinde arama yapmak istedi.

Arama sırasında 24 yaşındaki Dilek Doğan, Özel Hareket Şubesi’nde görevli polis Y.M.’nin silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Doğan bir hafta sonra hayatını kaybederken, polis Y.M. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 83. maddesine göre “ihmal suretiyle kasten öldürme” suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi.


SON ANLARI POLİS KAMERASINDA

Doğan Ailesi'nin evinde yapılan arama ve Dilek Doğan'ın polislerle yaşadığı diyaloglara ilişkin kamera kayıtlarının dökümü de iddianameye gerdi. İddianamede, polisin eve girmesiyle Dilek Doğan’ın, “Ayaklarınızla basmazsanız sevinirim, şu galoşları giyin” dediği yer alıyor. Polis kamerası kayıtlarına göre aramaya itiraz eden Doğan Ailesi, evde bir şüphelinin bulunmadığını söylüyor. Aile ve sanık polis Y.M. ile arasında tartışma çıkıyor.

Videonun bir dakika 42. saniyesinde polisin, “Ben sana ne dedim” dediği, bu cümle biter bitmez patırtı sesi duyuluyor. Senin niteliği anlaşılamıyor. Ardından Dilek Doğan’ın “Ya n’apıyorsun” dediği işitiliyor. Bir saniye sonra silah sesi duyuluyor. Polis kamerası bu esnada, odadaki sandıkta aramalarını sürdüren polisleri çekiyor. Silah sesiyle irkilen polisin koridora geçtiği, Doğan Ailesi’nin “Dilek” diye ağladıkları, Dilek Doğan'ın ise banyo kapısı önünde hareketsiz bir şekilde sırtüstü yattığı görülüyor.