BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  DÜNYA

Rusya tüm dünyaya duyurdu! Çok konuşulacak hamle

Rusya Genelkurmayı Başkanı General Valeriy Gerasimov, Rusya’da yeni ağır kıtalararası balistik füzenin geliştirildiğini duyurdu.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı konseyi oturumunda konuşan Gerasimov, şu an Rusya Stratejik Füze Kuvvetlerinde kullanılan silahların yüzde 66'sının modern olduğunu kaydetti.

Rusya Genelkurmayı Başkanı General Valeriy Gerasimov, yeni ağır kıtalararası balistik füzenin geliştirildiğini ve şu an en etkili füzelerin kullanımını mümkün kılacak perspektifli füze kompleksi üzerine de çalışmaların yürütüldüğünü ekledi. 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ DAHA ETKİLİ

Rus haber ajansı İnterfax´ta yer alan haberde "Yeni perspektifli füze komplekslerinin teknik özellikleri daha etkili füzelerin ve füze savunma sistemlerinin arındırılmasını sağlayan araçların kullanımını mümkün kılacak" dedi.  Geçtiğimiz günlerde de Rusya Savunma Bakanlığı konseyi oturumunda konuşan Gerasimov, şu an Rusya Stratejik Füze Kuvvetlerinde kullanılan silahların yüzde 66´sının modern olduğunu kaydetmiş, “Hava ve deniz stratejik nükleer güçlerimizdeki modern silah donanımı oranı yüzde 74’e kadar çıkarıldı” ifadelerini kullanmıştı.

HER TÜRLÜ SALDIRGANA TAHRİBAT VERME GÜCÜNE SAHİP

Gerasimov, “Bugün stratejik nükleer güçlerimiz ellerinde füze savunma sistemleri olanlar da dahil her türlü saldırgana kabul edilemez düzeyde tahribat verme kapasitesine sahip” demiş, silah kontrolü alanındaki uluslararası anlaşmalardaki kısıtlamalar çerçevesinde nükleer güçlerin askeri kapasitesini arttırma yönünde çalışmalar gerçekleştirdiklerinin de altını çizmişti.