BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli'den hükümete seçim barajı teklifi!

Uzun yıllardır tartışılan seçim barajı tartışmaları yeniden gündeme geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu söyleyip barajın düşürülmesi için hükümete teklifte bulundu.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli hükümet seçim barajının düşürülmesi teklifinden bulundu. 

Yüzde 10 seçim barajının Türkiye'ye çok ağır olduğunu söyleyen Bahçeli partisinin baraj sorununun olmadığını ancak seçim barajının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI ÇOK AĞIR

Yüzde 10'luk seçim barajı konusundaki düşünceleri sorulan Bahçeli, "Yüzde 10 barajı Türkiye'de çok ağır bir baraj." diyerek, geçmişte, bölücü unsurların TBMM'de temsiline imkan vermeyecek bir baraj oranı olarak yüzde 10'un devamından yana olduklarını hatırlattı.

Bu oranın, değişik ittifaklarla veya başka türlü kararlılıklarla aşılabilir bir duruma geldiğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

BÜTÜN BUNLARDAN DERS ÇIKARMAK LAZIM

Devlet Bahçeli'den Burhan Kuzu bombası!

 "Şimdi Türkiye'de iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içerisinde bunu nasıl başarırız, Türkiye'yi nasıl bir istikrar ve normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5 mi olur Batı demokrasilerindeki gibi, yüzde 7 mi olur yoksa yüzde 10'da kalıp böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım. Bu konuyu yaparken bir başka partiyi yok farz edip ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında da onun da bir anlamının olmadığı görüldü. Bütün bunlardan ders çıkartmak lazım." 

MHP BİR ADAY ÇIKARACAK

Meclis Başkanlığına MHP'nin bir aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusu üzerine ise Bahçeli, MHP'nin geçmişten bu yana Meclis Başkanlığı seçimlerinde ilkeli davrandığını ve parti içinden bir aday çıkardıklarını hatırlatarak, yine bu ilkelerine devam edeceklerini ve bir aday çıkartacaklarını bildirdi.