BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriye barış planı için taahhüt verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı'nın kendisine garanti verdiğini söyledi.

Abone ol

Suriye için kritik saatler devam ederken, Moskova'da süreç için çok önemli bir görüşme gerçekleştirildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim'le bir araya geldi.

İki bakanın görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, Lavrov, Muallim'in kendisine Suriye'nin Annan'ın barış planını uygulamaya kararlı olduğu konusunda taahhüt verdiğini söyledi.

Ancak Suriye hükümetinin Annan'ın planını uygulama konusunda "daha kararlı" hareket etmesi gerektiğini ifade eden Lavrov, "Suriyeli mevkidaşımıza, planın maddelerinin yerine getirilmesi konusunda daha faal, daha kararlı hareket etmeleri gerektiğini düşündüğümüzü söyledik" dedi.

Lavrov, Muallim'in de kendisine Suriye şehir ve kasabalarında "silah kullanımı" konusunda gereksinimlerin yerine getirilmeye başladığını söylediğini ifade etti ancak bir çekilmeden bahsetmedi. Annan'ın planı doğrultusunda Suriye askerlerinin ve ağır silahlarının bugün şehir ve kasabalardan çekilmesi öngörülüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı, Suriyeli muhalif grupların da Annan'ın planına bağlı kalması gerektiğini belirterek, uluslararası kamuoyuna muhalifleri derhal bir ateşkes sağlamaya ikna etmeye çağırdı.