BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  DÜNYA

Rusya çekiliyor! ABD’den ilk açıklama

Reuters’e konuşan iki ABD yetkilisi Suriye’deki Rus askerlerinin geri çekilmesiyle ilgili yapılan açıklamadan habersiz olduklarını ifade etti.

Abone ol

ABD’li yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suriye’deki Rus askerlerinin geri çekilmesiyle ilgili yaptığı açıklamadan habersiz olduklarını ifade etti.

Reuters’e konuşan iki ABD yetkilisi, Rus liderin açıklamasıyla ilgili daha önceden bilgilendirilmediklerini aktardı. Açıklama karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirten kaynaklar, Rusya’nın böyle bir hazırlık içinde olduğuna dair herhangi bir emarenin de farkında olmadıklarını kaydetti.

Sputnik’e konuşan bir Pentagon yetkilisi de, geri çekilme konusunda Rusya’dan ekstra bilgi almayı umduklarını ifade etti. “Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıkladığı geri çekilme planına dair raporları gördük” diyen yetkili, ilerleyen saatlerde konuyla ilgili daha çok şey öğrenmeyi beklediklerini söyledi. 

BEYAZ SARAY: HENÜZ BİR DEĞERLENDİRME YAPAMIYORUZ

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de “Henüz bu haberleri görmedim ve çekilmenin müzakerelere etkisini, görüşmelerin hızında nasıl bir değişikliğe yol açacağını değerlendirmek benim için şimdilik zor. Önce Rusya’nın niyetine bakmamız lazım” açıklamasında bulundu.

İNGİLTERE: RUSYA’NIN KARARINDAN HABERDARDIK

Sputnik’e, Rusya’nın Suriye’deki güçlerini geri çekme kararından haberdar olduklarını ifade eden İngiltere Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü, konuya dair şu anda bir resmi açıklama yapılmayacağını kaydetti.