BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL

Rusya: Artan NATO etkinliğine cevap veririz

Rusya, sınırlarında artan NATO faaliyetlerine yanıt vereceği uyarısında bulundu. Rusya'nın Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, "Artık karşı adımlar atmamız gerekiyor" dedi.

Abone ol

Rusya, sınırlarında artan NATO faaliyetlerine yanıt vereceği uyarısında bulundu.

Rusya'nın Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, "NATO Baltık ülkeleri, Polonya ve Romanya'da güçlenmiş durumda. Ayrıca Akdeniz ve Karadeniz'de konuşlanmış birlikleri de var" dedi.

Moskova'da düzenlenen bir konferansta konuşan Gerasimov, Rusya sınırlarındaki batılı askeri güçlerin yoğunluğunun da arttığını belirtti ve "Artık karşı adımlar atmamız gerekiyor" dedi.

Rus Genelkurmayı'nın açıklamaları, NATO'nun "Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğine dair işaretler var" açıklamasından bir gün sonra geldi.

Rusya uzun süredir, NATO'nun doğuya doğru genişlemesinden rahatsız olduğunu dile getiriyordu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay yaptığı açıklamada Kırım'ın ilhakı kararında NATO genişlemesinin de etkisinin olduğunu ifade etmişti.

NATO, Kırım'ın ilhakı gerekçesiyle Rus ordusu ile olan tüm işbirliklerini askıya almış durumda.

Ancak Ukrayna'da artan gerilime karşın NATO henüz ilave bir adım atmak istemiyor. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Doğu Avrupa'ya ilave askeri güç sevk etmeyi düşünmediklerini söylemişti.

Ukrayna'da gerilim sürüyor

Rusya ve NATO arasındaki Ukrayna anlaşmazlığı devam ederken, Ukrayna'dan da çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Rusya yanlısı milisler bugün de Donetsk yakınlarında Ukrayna güçleriyle çatışmaya girdi ve en az iki kişi hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansı çatışlmanın en az 3 saat sürdüğünü ve tarafların otomatik silah, el bombası ve roketatar kullandığını belirtti.

Çatışmaların devam etmesine karşın Kiev yönetimi Pazar günü Başkanlık seçimine gitmeyi .