BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
HABER /  GÜNCEL

Rüşvet alan hakimin servetine bakın yok artık!

Rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A tutuklandı. H.A.'nın ise serveti herkesi şaşırttı.

Abone ol

Rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A ile avukat S.B, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Sulh ceza hakimi olduğu dönemde verdiği tahliye kararı karşılığında para istediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda bir avukatlık bürosunda rüşvet alırken suçüstü yapılarak gözaltına alınan İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. ile avukat S.B, emniyetteki işlemlerinin ardından dün Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi. Yürütülen soruşturma kapsamında, ifadeleri alınan H.A. ve S.B, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. 

SERVETİ ŞOKE ETTİ

Milliyet'te yer alan habere göre, mahkeme başkanı H.A.'nın yapılan mal varlığı incelemesinde 2 milyon lira değerinde bir  villası ve Q7 marka lüks bir cipinin de olduğu belirlendi. Akdemir villasını ‘800 bin liraya aldım; 950 bin lira verene satarım' diyerek savundu. Akdemir lüks cipi için ise ‘Sanki sıfır almışım gibi algı operasyonu yapmışlar, 4 tarafı boyalı; iki parça değişimi olan bir araç’ ifadelerini kullandı.