BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  DÜNYA

Skandal Erdoğan sözleri için özür diledi

Türkiye'deki referandum süreciyle ilgili akla hayale gelmeyen iftiralar sıralayan Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges, Erdoğan için "öldürülmeli" sözlerine gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Abone ol

Türkiye'den çığ gibi tepkinin yükseldiği "Erdoğan öldürülmeli" sözleri için özür geldi. Katıldığı bir televizyon programında Türkiye'deki referandum sürecini değerlendiren Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges, Erdoğan'ın zaferi sonrası Türkiye'de bir tıkanıklığın olduğunu ileri sürmüş ardından da skandal sözlere imza atmıştı.

Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges, ekonomi kanalı BFM Business'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözleri nedeniyle büyük tepki topladı.

'GERİYE İÇ SAVAŞ YA DA ERDOĞAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ KALIYOR' DEDİ!

Defarges, Türkiye'deki halk oylaması hakkında da referandum sonuçlarına itiraz edilmesi için hukuki yolların kapandığını savunarak itirazların sonuçsuz kalacağını ifade etti. Türkiye'de bir tıkanıklığın olduğunu iddia eden Defarges, "O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi kalıyor" dedi.

SUNUCU TEPKİ GÖSTERDİ

Sunucunun "Bir cinayeti meşru gösteremezsiniz." şeklindeki itirazına Defarges, bu yöntemin ve tartışmalarının yüzyıllardan beri sürdüğünü, büyük dinlerde bile bu yönde tartışmaların yaşandığını savundu.

ÖZÜR AÇIKLAMASI YAPTI

Philippe Moreau Defarges, sözlerinin kamuoyunda tepki toplaması ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin IFRI nezdindeki girişimleri sonrası özür dilemek zorunda kaldı. Defarges, Twitter hesabından şu açıklamayı paylaştı:

"22 Nisan Cumartesi, 'Dünyada 7 Gün' yayını çerçevesinde (BFM Business), Türkiye'deki duruma ilişkin görüşlerimi ifade etmek için tartışmaya davet edildim. Bazı ifadelerim uygunsuz oldu ve yanlış anlaşıldı. Derin üzüntümü ifade etmek istiyorum ve kırmış olabileceğim kişi ve gruplardan içtenlikle özür diliyorum. Sözlerim hiçbir şekilde IFRI'yi bağlamamaktadır ve tamamıyla kişiseldir."