BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Rus hacılar mahsur kaldı

Rusya'dan hacca giden 152 kişi Mekke'de mahsur kaldı

Abone ol

Rusya Federasyonu'na bağlı özerk Kabardin -Balkarya bölgesinden bu yıl hacca giden 152 kişinin organizasyon problemleri nedeni ile Suudi Arabistan'dan ülkelerine geri dönemedikleri açıklandı.

Interfax haber ajansının verdiği bilgiye göre, Kabardin -Balkarya özerk bölge yönetiminden yapılan açıklamada kötü organizasyonun bu duruma neden olduğu beliritlerek, "Hac organize heyetinin evrakları düzenli hazırlamaması bu duruma neden oldu. Bölge yönetiminin organizenin başındaki Anas Paşihaciyev'le irtibat kurma çalışmaları da sonuç vermedi." denildi.

Açıklamada bölge cumhurbaşkanı Arsen Kanokov'un hacıların geriye getirilmesinde yardım için gerekleri önlemleri aldığı kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in girişimleri sonucu Rusya müslümanları bu yıl Suudi Arabistan'dan 26 bin kota almıştı. Tüm zamanların en çok hacı heyetinin kutsal mekanlara gittiği Rusya'da hac faaliyetleri ve organizasyonlar daha yeni şekilleniyor. Sovyetler Birliği döneminde resmi olarak sadece 7 kişinin hac ibadetini yapmasına izin verildiği ülkede on binlerce Rusya müslümanın rahatlıkla bu görevi yerine getirmeleri takdirle karşılanıyor.