BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Rumlara ’gaz’ taşınması şimdilik söz konusu değil’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki gazın Türkiye üzerinden boru hatlarıyla taşınmasına izin verildiği id...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki gazın Türkiye üzerinden boru hatlarıyla taşınmasına izin verildiği iddialarına yönelik, "Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a götürdüğü herhangi bir teklif söz konusu değildir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar bizim herhangi bir kanalda enerji sektörüyle alakalı resmi bir görüşmemiz olmamıştır" dedi.
Ankara Rixos Oteli’nde düzenlenen "Boğaziçi-Akdeniz Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Hisse Devir Sözleşmesi İmza Töreni"nin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Kıbrıs’tan çıkan gazın Türkiye üzerinden bir boru hattıyla gitmesi söz konusu mu, böyle bir teklif var mı?" sorusu üzerine, "Türkiye’nin her sektördeki değişim süreciyle alakalı kabiliyetleri artıyor; proje geliştirme kabiliyeti artıyor, enerji kapasitesi artıyor. Türkiye, bununla alakalı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu coğrafyanın önemli noktalarından bir tanesi tabii ki Doğu Akdeniz, Karadeniz ve bütün kara parçamızdaki yaptığımız çalışmalardır. Bir siyasi fizibilite sağlandıkça, ekonomik fizibilitenin onun arkasından geleceğine inanıyoruz. Bununla alakalı zamana, sürece bakıyoruz ve yakinen takip ediyoruz" cevabını verdi.
Bir gazetecinin, "Gaz konusunda İsrail’le yapılmış Türkiye’nin ortaya koyduğu net bir teklif var mı?" sorusu üzerine Yıldız, "Türkiye’nin Kıbrıs’a götürdüğü herhangi bir teklif söz konusu değildir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar bizim herhangi bir kanalda enerji sektörüyle alakalı resmi bir görüşmemiz olmamıştır. İsrail’e de götürdüğümüz herhangi bir proje teklifi yoktur" diye konuştu.
(İHA)