BIST 9.954
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.433,22
HABER /  DÜNYA

Karayolu kaza sonrası savaş alanına döndü

Maltepe D-100 Karayolu’nda makas atarak ilerlediği iddia edilen bir otomobilin çarptığı kamyonet karşı şeride uçtu. 4 aracın karıştığı kazad...

Abone ol

Maltepe D-100 Karayolu’nda makas atarak ilerlediği iddia edilen bir otomobilin çarptığı kamyonet karşı şeride uçtu. 4 aracın karıştığı kazada D-100 Karayolu savaş alanına dönerken, 3 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 11.00 sıralarında Maltepe D-100 Karayolu Mavievler mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Havzullah Talay, 34 ZZ 6336 plakalı kamyonetiyle Kartal istikametine seyir halindeydi. Bu sırada içinde 6 kişinin olduğu iddia edilen H.Y.G yönetimindeki 34 UA 1360 plakalı otomobil makaslar yaparak aynı yönde ilerlerken Talay’ın kamyonetine çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyonet önce yol kenarındaki bariyerlere çarptı, ardından da karşı şeride geçti. Bu sırada Kadıköy istikametine ilerleyen Seyit Dost yönetimindeki 43 NF 747 plakalı otomobile çarpan kamyonet yan yattı. Kadıköy istikametinde ilerleyen 34 CLP 29 plakalı, Hasan Yiğitgülsün’ün kullandığı kamyonet de kaza yapan araçlara çarptı. Kaza sonrasında ortalık adeta savaş alanına dönerken kamyonet sürücüsü Havzullah Talay ile kamyonetin karşı şeride geçerek çarptığı otomobilde bulunan Orhan Dost ve Fetih Topçu yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevre emniyeti alarak başka kazaların olması engellemeye çalıştı. Sağlık ekipleri, vatandaşlar tarafından yan yatan kamyonetten çıkarılan Havzullah Talay ile diğer yaralılar Orhan Dost ve Fetih Topçu’ya ilk müdahaleleri olay yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza sonrasında D-100 karayolu adeta savaş alanına dönerken her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluştu. Kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.
Öte yandan, görgü tanıkları kazaya H.Y.G’nin sebep olduğunu ileri sürerek, “Otomobil makas yaparak ilerliyordu. İçerisinde 2-3 tane de kız vardı. Kamyona arkadan vurdu. Kamyon dengesini kaybederek diğer yöne doğru takla attı. Daha sonra da diğer araçlara çarptı” şeklinde konuştu.
Kazaya karışan araçlardan birini kullanan Hasan Yiğitgülsün de kazaya aynı kişinin kullandığı aracın sebep olduğunu ifade etti. Kazayı yara almadan atlatan Yiğitgülsün, “Bir anda karşı şeritten üstümüze doğru bu kamyonet geldi. Ama ona da makas yapan diğer otomobil çarptı. Otomobil kamyona vurunca, oda bariyeri aşarak üstümüze geldi. Ben kaçmaya çalışırken yanımdaki araca vurdu. Oda bana vurdu” şeklinde konuştu. Kazaya neden olduğu iddia edilen H.Y.G ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
(İHA)