BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  DÜNYA

Rumlar Türk lidere işaret fişeğiyle saldırmış

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum Kesimi'nde aşırı sağcı Rumlar'ın saldırısına uğradı.

Abone ol

KKTC'nin eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konferans vermek üzere gittiği Rum Kesimi'nde aşırı sağcı Elam örgütünün işaret fişeği ve yumurtalı saldırısına uğradı.

Olayın ardından konuşan Talat, güvenlik zaafiyetine işaret etti.

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konferans vermek üzere gittiği Rum kesiminde fanatik Elam örgütünün saldırısına uğradı. Rum polisinin yetersiz kaldığı olayda Talat yara almadan kurtuldu. Saldırıda bir Kıbrıslı Türk gazeteci ile Talat’ın heyetindeki 1 kişi hafif yaralandı. Eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yönelik saldırı konferans vermek üzere gittiği Limasol Belediyesi kültür merkezindeki salonda meydana geldi.

Talat’ın konuşması sırasında konferans salonunun ön ve arka kapılarını kırarak içeri giren yaklaşık 100 Elam örgütü üyesi

İŞARET FİŞEĞİ ATTILAR

Talat’a yumurta, portakal ve işaret fişekleri attı.Rum polisi olaya ilk müdahalede yetersiz kaldı. Görgü tanıkları polisin örgüt elemanlarına müdahale etmediğini adeta işbirliği yaptığını ileri sürdü.

Olayın kontrolden çıkması üzerine bölgeye takviye polis ekipleri gönderildi. Rum polisi saldırganları biber gazı ve cop kullanarak dağıttı.Talat şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu. Arbade sırasında Kıbrıslı Türk gazeteci Ali Volkan ile Talat’ın heyetinde yer alan Ersöz Paşa çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Talat ve beraberindekiler olağanüstü güvenlik önlemleri altında KKTC’ye geri döndü.

Konferansı izleyenler arasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nin Lefkoşa büyükelçisi John Koenig de saldırıda ciddi tehlike atlattı. Elam örgütüne üye saldırganların içeri girerken kırdığı kapı büyükelçinin yanına düştü. Amerikan büyükelçisi kendi korumalarının yardımıyla salondan çıkabildi.

RUM LİDERDEN ÖZÜR

Rum lider Nikos Anastasiadis saldırı üzerine Talat'ı telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve özür diledi.

Rum hükümet sözcüsü Hıristos Stilyanidis ise saldırıyı şiddetle kınadı ve “Hepimizi utanç içindeyiz, böyle bir saldırının bir kez daha olmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.