BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rumlar için lanetli gün

Rum yönetimi lideri, 20 Temmuz'u lanetli gün olarak ilan etti ve ekledi;

Abone ol

KKTC'de 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 33. yıldönümü coşkuyla kutlanırken, Kıbrıs Rum kesiminde "kınama" etkinleri düzenleniyor.

Bu kapsamda, Lefkoşa'nın Rum kesimindeki Faneromeni Kilisesinde düzenlenen ayine katılan Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, 20 Temmuzu "lanetli gün" ilan etti.

Rum radyosunun haberine, Papadopulos, "Bugün lanetli bir gündür. Düşüncelerimizin ve kalbimizin hayatlarını feda edenlerle ve fedakarlıklarıyla en azından milli itibarı ve insanlık onurunu kurtaranlarla birlikte olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Papadopulos, "Mehmeh Ali Talat, görüşmeyi Gambari prosedürünün dışına çıkarmayı başarana kadar görüşmelerden kaçınma taktiğine devam ediyor. İstediği budur" iddiasında bulundu.

Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas da, "Günün mesajı, Kıbrıs'a adalet mücadelesinde topyekun seferberliktir. Yeni oldubittileri bertaraf etmek, ülkenin nihai hayrı görmesi için işgalden, yerleşiklerden (Türkiye'den adaya yerleşen nüfus) kurtulma mücadelesi yine ortak olmalıdır" dedi.