BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  POLİTİKA

Ruhban okulu savunması

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ruhban okulu açılması tartışmaları konusunda açık konuştu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Avrupa'da kurulan Uluslararası İslam Üniversitesinde ilahiyat eğitimi veriliyor, Avrupalı bundan rahatsız olmuyor. Ancak, Türkiye'de ruhban okulu açılırsa, 100 tane papaz yetişirse 'memleket elden gitti' diye ödümüz kopuyor'' dedi.

Iğdır'daki ziyaretlerine öğleden sonra da devam eden Çelik, ''Küreselleşme Sürecinde Türkiye'' konulu panele katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin AB'ye girmesini istemeyenlerin olduğunu söyledi.

Türkiye'de yabancılara ev satılmasından bazı kişilerin rahatsızlık duyduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: ''Avrupa'da bugün yaklaşık 1.5 milyon Türk, 5 bin cami var. Avrupalı bu durumdan rahatsız olmuyor. Ancak onlar gelip bizden arsa, ev almaya kalkınca rahatsız olanlar çıkıyor. Bugün İngiltere'ye gidip paran varsa istediğini alırsın. Ancak bir İngiliz emekli olmuş dinlenecek, emekliliğini temiz havası, denizi olan Bodrum'da geçirmek için ev almak istiyor. Sen 'Türk toprakları satıldı' diyorsun. Bu kendimize güvensizliği gösterir. Ayrıca Avrupa'da kurulan Uluslararası İslam Üniversitesinde ilahiyat eğitimi veriliyor, Avrupalı bundan rahatsız olmuyor. Ancak Türkiye'de ruhban okulu açılırsa 100 tane papaz yetişirse 'memleket elden gitti' diye ödümüz kopuyor.''

''AĞABEYİMİN ADI ALİ'DİR''

Türkiye'de son dönemde ''farklılıkların'' ortaya çıkarılarak ülkenin karıştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Bakan Çelik, ''Aleviliği okullarda öğretilsin diye ilk defa ders kitaplarına biz aldık'' dedi. ''Hz. Ali'yi sevmeyen bir Sünninin Müslüman olamayacağını'' vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: ''Ben Sünniyim, adım Hüseyin, babamın adı Hasan, ağabeyimin adı ise Ali'dir. Hiç Sünnilerin içinde adı Yezit olan var mı? Yoktur. Hz. Hüseyin'e yapılanlar İslam tarihinde bir lekedir.'' ''Ulusalcılık'' adı altında Türkiye'yi içine kapanık duruma getirmek isteyenlerin olduğunu kaydeden Bakan Çelik, ''Bunlar bizi dünyadan koparıp geri bırakmaya çalışıyorlar. Dostumuzu düşmanımızı çok iyi bilmemiz lazım. Bizler ülkemizi kalkındırmak isteyen, birlik ve beraberlikten yana insanlarız'' dedi.

KIZ MESLEK LİSELERİ

Bakan Çelik, panelin AK Parti Iğdır İl Başkanlığını, ardından da Betsi Aydeniz Anadolu Kız Meslek Lisesini ziyaret etti. Okulda öğrencilerle sohbet eden Bakan Çelik, girdiği bir derslikte iki erkek öğrencinin olduğunu görünce, ''Kız Meslek Liselerinde erkek öğrencinin işi ne. Gelecek yıldan itibaren Kız Meslek Liselerine erkek öğrenci alınmayacak'' diye konuştu